Smaker från Sichuan på Surfers

Surfers på Regeringsgatan utlovas genuin mat från den kinesiska provinsen Sichuan. Det handlar om kryddstarka och smakrika rätter som man delar på, och där nästan allt är glutenfritt. Surfers är ett populärt ställe; vill man boka bord får man vara ute i god tid, eller komma tidigt för att knipa en av dropin-platserna. Lokalen är trevlig och fullsatt, personalen uppmärksam, kunnig och på gott humör. Vi beställde in heta tuppvingar, pepprig bläckfisk, sötpotatisnudlar med anklår, ingefärsdoftande tofu, torsk i chilipasta och kyckling med sesam. Eldiga och intressanta rätter som var roliga att dela på och prata om. Särskilt tofun och kycklingen blev storfavoriter runt bordet. Tyvärr var en del av rätterna väldigt salta, sötpotatisnudlarna kunde vi knappt äta för de var så salta. Det var lite överväldigande med alla dessa salta och starka rätter, kanske hade vi kunnat bli rekommenderade någon lätt och syrlig rätt för att bryta av? Överlag var detta dock en riktigt god och trevlig upplevelse, prisvärd dessutom. Ett stort plus för serveringspersonalens kunskaper om gluten, och att vi till och med blev erbjudna glutenfri öl!

image

image

One thought on “Smaker från Sichuan på Surfers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>