Kvalitet på Ett Glas i Norrtälje

I bästa solläge på Stora Torget i Norrtälje ligger restaurangen Ett Glas. När vi var där var det helt fullsatt och folk stod i kö för att få bord. Vi fick vänta en bra stund på att få beställa, så när personalen väl uppmärksammade oss var blodsockernivåerna riktigt låga och tålamodet kort. Därför blev jag ganska irriterad när inga av rätterna jag ville ha, stekt strömming eller Toast Skagen, gick att få glutenfria. Eller, jag kunde få Toast Skagen utan bröd, men då är det ju som bekant inte en Toast längre utan bara en Skagen. Menyn bestod i övrigt av ganska mycket kött så det fanns inte jättemycket att välja på om man inte ville ha det. Till slut beställde jag en halv Moules Frites fastän jag inte var så sugen efter den jag åt i Torekov. Jag hade inga höga förväntningar eftersom personalen verkade stressad och prisnivån var ganska låg.
Trots att stället var fullt fick vi in maten snabbt, och tvärt emot vad jag hade förväntat mig var maten fantastisk! Musslorna var stora och färska, och buljongen gräddig och fin. Dessutom var portionen väldigt stor, till priset av 105 kronor. Otroligt prisvärt och gott! Resten av sällskapet var också väldigt nöjda med sin mat. Alltid kul att bli positivt överraskad, och trevligt med kvalitetsmat till bra pris!
image
image

3 thoughts on “Kvalitet på Ett Glas i Norrtälje

  1. Jag åt lunch på Ett Glas idag. Ett STORT plus i kanten för att de kom och frågade om jag ville ha glutenfritt bröd. Jag själv orkade inte be om det, men när jag beställde hade jag dubbelkollat om rätten jag var intresserad av var glutenfri, så de hade väl fått en aning om att jag ville äta glutenfritt. Trevlig personal och god mat var det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>