Glutenfri dröm på Hornuddens ekocafé

Häromdagen var det soligt i tre minuter så då kastade vi oss iväg på en utflykt till Hornuddens Trädgård utanför Strängnäs. Det är nästan lite svårt att beskriva detta ställe där allt genomsyras av omsorg, kärlek till råvaran och öga för detaljer. Redan vid avfarten från stora vägen står konstiga trollstatyer och uppmuntrande skyltar som berättar hur långt det är kvar. Väl framme möts man av ett överflöd av blommor och ett stort trädäck med bord vid den spegelblanka Mälaren. Regnar det kan man sätta sig i en fåtölj i något av de små växthusen. Man blir totalt charmad innan man ens hunnit fika. I butiken finns diverse ekologiska grönsaker, glutenfria mjöler och glutenfri pasta. Där kan man även köpa fika, bland annat mackor på hembakt glutenfritt bröd och flera sorters glutenfria bakverk. Det är helt klart någon som tänkt till, och allting är tydligt uppmärkt så man ser vad som är gluten- och laktosfritt. Jag valde en ostmacka och en tryffelkaka. Ostmackan såg lite torr ut, men grönsakerna var så fina och brödet såpass saftigt att det inte kändes torrt alls. Mycket imponerande att servera egenodlade ekologiska grönsaker på hembakt glutenfritt bröd! Tryffeltårtan var även den god, med mäktig chokladtryffel ovanpå en fikonbaserad botten. Otroligt fint.
Efter fikat gick vi runt och tittade på de fantastiska trädgårdarna, kryddlanden, växthuset och bryggan. Det har lagts ner otroligt mycket kärlek och tid på Hornuddens Trädgård, det märker man verkligen. Väl värt en utflykt!
image

image

image

image

One thought on “Glutenfri dröm på Hornuddens ekocafé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>