Lunch vid Stadion

Här kommer ett lunchtips! På Sophiahemmet vid Stadion finns en lunchrestaurang som serverar bra och prisvärd mat. Restaurangen verkar inte ha något namn men drivs av Sabis och ligger i hus C på området. De flesta som äter där är vårdpersonal eller studenter, men det är öppet för alla. På menyn ser man tydligt om maten innehåller gluten, laktos eller är vegetarisk, och framme vid serveringen finns skyltar med ännu mer information om allergener i maten. Jag älskar tydlig och skriftlig information!!!
Maten är dessutom alltid god och vällagad, och salladsbuffén är väldigt fin. Detta kan vara världens enda lunchrestaurang som inte serverar överkokt fisk, bra jobbat! Denna gång åt jag dock rotfruktscurry med ris, vilket var jättegott med krämig och syrlig sås. Tyvärr bestod rotfrukterna till största delen av röd och gul lök. Jag vet inte hur resten av mänskligheten hanterar lök, men jag hade blivit så gasig att jag hade lättat från marken om jag ätit allt detdär…
I vilket fall rekommenderar jag restaurangen på grund av den fina maten och den tydliga allergiinformationen!

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>