Tråkigt fika

Igår fikade jag på Sturekatten vid Östermalmstorg. Detta är ett klassiskt gammalt fik med tillhörande antika möbler och k-märkt planlösning med trånga trappor och för få nödutgångar. Det är mysigt och gammaldags. Utbudet är klassiskt konditoribetonat, det vill säga totalt dominerat av gluten. De glutenfria bakverken som fanns var kokostoppar, biskvier och budapestbakelser. Herregud om jag blir erbjuden en till biskvi på café så kommer jag klämma en plåt kanelbullar och sedan lägga mig att dö på golvet i protest. Men iallafall,  det glutenfria utbudet var anständigt men totalt förutsägbart och oinspirerat. Kokostopparna var goda. Man kan alltså fika här även om man är glutenintolerant,  men det är inte värt någon omväg.

image

3 thoughts on “Tråkigt fika

  1. Hahahaha!! klämma en plåt bullar i protest och sen dö på deras golv, det borde lära dem att baka glutenfritt!

  2. haha woooord på “kommer jag klämma en plåt kanelbullar och sedan lägga mig att dö på golvet i protest.”

    så ofta jag känner så! om chokladbollar å beskvier. dom borde dock dö istället

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>